Arama motorlarında üst sıralarda çıkmak için kullanılan bir yöntemde anahtar sözcükler eklemektir, bu anahtar sözcükler bir nevi arama motoru yemidir. Yalnız bu sözcükler site içeriği ile ilgili olmalıdır şayet “emlak” ile ilgili bir siteniz varsa ve siz anahtar sözcüklerinizin arasına “bilgisayar” yazdıysanız ve siteniz arama motorunda ilk sırada gösteriliyorsa bu size bir süre trafik sağlayacak fakat ziyaretçiler sitenin emlak ile ilgili olmadığını görünce çekip gideceklerdir.Sitenize girip ve sonrada birkaç dakika içerinse çekip giden ziyaretçinin size hiçbir yararı olmayacaktır. Fakat yalnızca ziyaret olsun diye ziyaret istiyorsanız kısacası amacınız reklam satmaksa bu ziyaretçilerin nereden geldiği fark etmez diye düşünüyor olabilirsiniz.Eğer amacınız sadece ziyaret trafiğini arttırmaksa, o zaman yazı dizisinin “Hangi Anahtar Sözcükler Daha Önemli” kısmına bakmalısınız. Yinede sitenizle alakası olmayan anahtar sözcüklerin kullanılması arama motorları tarafından fark edilirse bir ambargoya maruz kalma ihtimaliniz çok yüksektir.
Örneğin, “web hosting” ve “internet hizmetleri” ile ilgili bir siteyi ele alalım.Site sahibi avantaj sağlama düşüncesiyle oluşturduğu anahtar sözcük listesini “web hosting” ya da “internet hizmetleri” teriminin yüzlerce kez tekrarlanması şeklinde oluşturabilir.Peki bu mantıklı mıdır ? Aslında bu yaklaşım tarzında birkaç hata birden yapılmaktadır ve anahtar kelimelerin gücünden tam anlamda yararlanılamamaktadır.Zaten fazla tekrarın arama motorları tarafından “spam” a eğdeğer tutulduğunu söylemeye dahi gerek yok.Gelelim böyle bir site sahibinin ihmal ettiği bazı kurallar;
Türkçe İçerikler İçin Hem tekil Hem de Çoğul Haller Kullanılmalıdır
Türkçe sözcüklerinizi hem tekil hem de çoğul halde yazarsanız daha kolay bulunacaksınızdır.
İngilizce İçerikler İçin Çoğul Hal Kullanılmalıdır
Eğer İngilizce anahtar sözcüklerinizi çoğul halde kullanırsanız tekil sözcükleri arayanlarda sitenizi bulabilecektir.
Sözcükleri Çeşitlendirmelisiniz
Tek bir sözcük kullanmak sitenize sadece birkaç kişi getirecektir.Herkesin sizin gibi düşünmediği gerçeğinin farkında olmalısınız.Tabii ki çeşitlendirme yaparken hedef kitlenize uygun sözcükleri kullanmaya devam etmelisiniz.
Sözcüklerin Yanlış Yazılmış Olması İhtimalini Düşünmelisiniz
Herkes her sözcüğü arama motoruna doğru olarak yazamayabilir bu yüzden olasılıkları düşünerek kelimelerin farklı şekillerini de anahtar sözcükler arasına eklemelisiniz.
Aşırı Tekrardan Kaçınmalısınız
Bazı arama motorları sözcükleri çok fazla tekrarlayan sitelerden hoşlanmamaktadır bu yüzden 2-3 kez tekrarladığınız kelimeleri orada bırakın.
Sözcük Grupları Kullanın
Yapılan araştırmalara göre aramaların %70 den fazlasında tek sözcük yerine sözcük grupları kullanıldığı ortaya çıkmıştır.
İyi çalışmalar.